• PDF

Зачестяват алергиите след ужилване от оси и пчели

  • Неделя, 27 Юни 2010г. 20:44ч.
  • Последна промяна Понеделник, 12 Юли 2010г. 15:58ч.
  • Автор: pH

Всеки ден по един или двама, ужилени от оси или пчели, приемат в токсикологичното отделение на Плевенската университетска болница, информират от лечебното заведение.

Пациентите пристигат в крайно тежко състояние - с отоци по тялото и лицето, с припадъци, дори в безсъзнание, алармират от болницата. Само преди дни в отделението е приета 21-годишна жена в безсъзнание, след ужилване от пчела на терасата й в жк „Дружба".

До момента на приемането й в болницата, тя не е имала алергии. Ден преди това е прието 19-годишно момиче, което е ужилено от оса в селски двор. В неделя пък е докаран 19-годишен младеж с тежък оток по лицето след ужилване по ръката по време на риболов край река Вит. Зачестили са случаите на оплаквания от възрастни хора, които не са алергични.

Лекарите в отделението са категорични, че минали години не са наблюдавали толкова тежки алергични реакции, и то при хора, които до този момент не са били алергични. Затова специалистите призовават за по-голямо внимание и да се търси помощ веднага след ужилването, преди да започнат подуванията и отоците.
Източник dariknews

Коментари  

 
+1 #1 pH 2010-06-28 12:41
Пазете се народе, че пчелите нападат :)
 

За да добавите коментар трябва да сте регистиран потребител на сайта.