Новини

Предстои международно изложение Пчеларство – Плевен

Десето международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2012” ще се проведе от 10 до 12 февруари в City Center “Pleven”. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен със съдействието на всички браншови организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .
Медийни партньори – в-к „Пчела и кошер”, в-к „Пчели”, в-к „Посредник” (Плевен).
По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчелари – 10 февруари, св. Харалампий.

Участие ще вземат над 120 фирми и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи, донорски и консултантски организации.
През 3-те дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят, договорят и купят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от:
– Китай: “Shanghai Bainiang Apiculture” – производство на пчеларско оборудване, инвентар, сувенири и подаръци
– Турция – оборудване и инвентар от фирмите «Temel Petek Aricilik Evi”, „Civan” и „Ipek Petek” и уникалния термо кошер “Apimaye” – прозводство на “Yildirim Plastik”
– Канада – хранителни добавки за пчели от “Feedbee”
– Италия – пчеларско инвентар и оборудване „Lega Italy”; пчеларско оборудване от „Giordan”
– Германия – ветеринарни препарати „Bayer” и храна от „Zudzucker”
– Англия – ветеринарни препарати „Vita Europa”;
– Чехия – инструменти от “Va Tra”
– Полша – пчеларско оборудване и кошери от стириопор „PPHU Tomasz Lyson”;
– Сърбия – ветеринарни препарати “Evrotom”, пчеларски инвентар – Miodrag Rajkovic; храна и препарати от „Ekopcela”
– Гърция – оборудване, инвентар и храна “Anel Standart Co”
– Франция – лечебни и био продукти, производство на лаборатория “Apimab”
– Финландия – пчеларко оборудване и инвентар, полистиролни кошери от „Paradise Honey”
– Босна и Херцеговина, Македония – храна за пчели

Част от най-добрите пчелари на страната ще изкушават посетителите с огромно многообразие от най-сладкия елексир-меда, както и неограничен брой производи.
Изложението отново ще се посети от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Гърция и Македония.

Вече е получено официално потвърждение от г-н Тадеуш Сабат (Полша) – президент на Apislavia и председател на Полския пчеларски съюз и г-н Кристиян Костантинеску (Румъния) – зам. председател Apislavia, председател Балканска федерация на пчеларските съюзи и директор фондация Apimondia – Букурещ. Очакват се гости от Германия, Египет, Франция, Сърбия, Русия, Литва, Румъния, Турция.
По традиция изложението е съпроводено от съдържателна съпътстваща програма включваща лекции, презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Девет международни и редица български лектори ще представят пред българските пчелари и гости – новости, тенденции и аспекти в бранша.

Съпътсващо участие ще вземат фирми предлагащи медоносна растителност, семена и посадъчен материал, овошки, малогабаритна селскостопанска техника.

Източник: Farmer.bg

Вашият коментар