Статии

Пчелното ужилване помага и при подагра

Всички ние сме чували за лечебното свойство на пчелния мед. Но едва ли можем да кажем нещо специално за един много важен продукт на тези удивителни насекоми – за тяхната отрова. Пчелната отрова повишава имунитета и лекува хроничен бронхит, варикозни вени, аденом на простата, безплодие и много други болести. Още в Древен Египет са знаели за лечебните свойства на пчелната отрова. И в работите на Хипократ се споменава за удивителните резултати от пчелолечението. Благодарение на пчелно ухапване, френския крал Карл Велики и легендарният Иван Грозни се излекували от подагра. Специалистите в тази област не се учудвали на тези факти. Пчелната отрова според тях е жива аптека. В нея има и белтъчини и ферменти и аминокиселини. Тя е много силен имуностимулатор, затова е уникално средство за лечение на много болести, в основата на които лежи отслабналия имунитет. Може да ви впечатли списъкът от болести на които помага пчелното жило: хроничен бронхит, трофични язви, варикозно разширени вени, аденом на простатната жлеза, оплешивяване, простатит, дисфункция на яйчниците и безплодие, миома, ендометриоза. Пчелната отрова нормализира обмяната на веществата, регулира мастната обмяна и както казахме повишава имунитета.
С ПЧЕЛОТЕРАПИЯ СЕ ЛЕКУВА НЕИЗЛЕЧИМИЯ ПСОРИАЗИС
Един от истинските приоритети на пчелотерапията е лекуването на псориазис. След няколко курса на пчелотерапия, практически неизлечимата кожна болест от гледна точка на медицината, изчезва напълно или поне ограничава сферата на своето влияние. Продължаваме с безбройните простудни заболявания, ухапването от пчели на такива хора замества противогрипна ваксина и се превръща в надеждна бариера против проникването на вирусните инфекции. Освен това укрепва отслабналия организъм. Но пчелната отрова е най-ефективна при лечение на радикулит, остеоходроза и заболявания на ставите. Не случайно тя влиза в състава на много мехлеми за радикулит. Ако преминат курс на апитерапия, болните от радикулит забравят за проблемите си напълно.
ЛЕЧЕНИЕ С ПЧЕЛИ Е СХОДНО С ИГЛОТЕРАПИЯ
На пръв поглед лечението с пчели напомня метода на иглотерапията: пчелното жило което съдържа 0,15 мг отрова, въздейства върху определени зони от тялото, които отговарят за състоянието на един или друг орган. За разлика от лечението с игли, обаче които трябва да попадат в строго определена точка, при пчелите е достатъчно да оставят своето жило около болната зона. При лечението болната зона се измива с топла вода и сапун, след това пчеличката се хваща с пинсета за гърба и се поставя с коремчето върху кожата. След ужилването жилото остава 10 мин в кожата,след което се изважда а раната се обработва с боров вазелин. На първия сеанс терапевтите поставят само една пчеличка на най-безопасното място – между лопатките. След това постепенно се увеличава техния брой, докато достигне 10-15 пчелички на сеанс.
Всяка болест се лекува с определен брой пчели. По принцип курса включва 10-15 сеанса през ден, защото пчелната отрова действа 24 часа. Казват, че пчелните ухапвания се понасят много леко. Това зависи най-вече от прага на чувствителността при всеки, след 2-3 дни не остава следа.
Противопоказание за това лечение е разбира се алергията. Не се препоръчва и децата да се подлагат на такова лечение.

Вашият коментар