Новини

Пчеларско изложение се организира в Смолян

Смолян /КРОСС/ Мащабно мероприятие посветено на природата, биоразнообразието и здравословния начин на живот, организират "Нови хоризонти" и "Родоспка пчела", предаде Смолян днес. Акцията ще се проведе на площад Свобода в град Смолян на 17 септември от 10 до 19 часа. През целия ден гражданите на Смолян ще могат да наблюдават на живо организацията на работа в пчелно семейство в специално изработен стъклен кошер, да дегустират пчелни продукти, както и да научат много за пчелите от самите им стопани. Пчеларското изложение ще протече под надслова „Природа, пчели и пчелни продукти – ключ към здравето и дълголетието". Целта му е да покаже полезността на пчелите за опазване на природното биоразнообразие, за опрашване на земеделските култури и опазване здравето на хората чрез уникалните пчелни продукти.

От 17 ч. в залата на читалище „Христо Ботев" гост-лектор ще бъде професор Мермерски – най-популярния български учен в областта на здравословното хранене, природната и народна медицина. Той ще представи новите си книги и ще отговори на въпроси на смолянската общественост.
Инициативата е посветена на годината на биоразнообразието – Акция „Биоразнообразие" и изложение „Природа, пчели и пчелни продукти – ключ към здравето и дълголетието".
В рамките на акцията ще може да се разгледа европейска изложба на тема биоразнообразие, да се получат информационни материали от Европа директно Смолян и други нестопански организации и институции, работещи по проблемите на опазване на околната среда и биоразнообразието.
Пчеларско сдружение „Родопска пчела" издаде малка брошура за приложението на всеки от 6-те най-популярни пчелни продукта. Брошурата ще се разпространява безплатно по време на акцията. Информационните материали за биоразнообразието на Европа директно Смолян също ще се разпространяват безплатно на всеки проявил интерес по темата.
За най-малките са подготвени изненади с игри, конкурси и награди.

Източник: cross-bg.net

Вашият коментар