Новини

Зачестяват алергиите след ужилване от оси и пчели

Всеки ден по един или двама, ужилени от оси или пчели, приемат в токсикологичното отделение на Плевенската университетска болница, информират от лечебното заведение.

Пациентите пристигат в крайно тежко състояние – с отоци по тялото и лицето, с припадъци, дори в безсъзнание, алармират от болницата. Само преди дни в отделението е приета 21-годишна жена в безсъзнание, след ужилване от пчела на терасата й в жк „Дружба“.

До момента на приемането й в болницата, тя не е имала алергии. Ден преди това е прието 19-годишно момиче, което е ужилено от оса в селски двор. В неделя пък е докаран 19-годишен младеж с тежък оток по лицето след ужилване по ръката по време на риболов край река Вит. Зачестили са случаите на оплаквания от възрастни хора, които не са алергични.

Лекарите в отделението са категорични, че минали години не са наблюдавали толкова тежки алергични реакции, и то при хора, които до този момент не са били алергични. Затова специалистите призовават за по-голямо внимание и да се търси помощ веднага след ужилването, преди да започнат подуванията и отоците.
Източник dariknews

Вашият коментар